Mordåtal i Bagarmossen: Offret knivhöggs 40 gånger

Mordåtal i Bagarmossen: Offret knivhöggs 40 gånger

2023-10-11

Man knivskars till döds i Bagarmossen - Åtal väckt i mordfall med över 40 hugg

I mars månad inträffade en dödlig knivattack i Bagarmossen, där en man i 20-årsåldern avled till följd av sina skador. Åklagaren har nu väckt åtal mot en Farstabo. Enligt åklagaren dödades han med över 40 hugg, men den åtalade Farstabon nekar till mord.

Under kvällen den 1 mars inkom ett larm från Bagarmossen om en svårt skadad man med allvarliga blödningar. Polis och ambulanspersonal anlände snabbt till platsen och hittade offret svårt skadad. Hans liv gick dock inte att rädda. 

Drygt en vecka senare lyckades polisen lokalisera och gripa en misstänkt person i samband med händelsen. Individen nekar emellertid till alla anklagelser som rör mord och hävdar istället nödvärn.


Foto: Den misstänkte mördaren i Stockholms tunnelbana

Åklagaren Lisa Dos Santos framhäver emellertid att det är svårt för den åtalade Farstabon att hävda rätt till nödvärn. Detta på grund av den omfattande skadebilden som visar över 40 knivhugg.

Den mordmisstänkte överlämnade sig till polisen drygt en vecka efter händelsen och hade vid den tidpunkten en mindre skada på fingret, enligt åklagaren.

Åklagaren har också presenterat bevis som tyder på att den avlidne mannen i Bagarmossen höll på med tvätt kvällen då händelsen inträffade. Det finns inga tecken på att offret hade några andra planer än att tvätta.

Enligt åtalet lämnade den misstänkte brottslingen platsen på en elsparkcykel och bytte sedan till en taxi. Han förflyttade sig sedan till en annan lägenhet i Farsta, där han duschade och bytte kläder. Därefter åkte han med taxi till Eskilstuna, där han enligt åklagaren ska ha fått hjälp av en tredje part att gömma sig.

Lisa Dos Santos betonar att fallet inte verkar vara kopplat till någon gänguppgörelse. Hon pekar dock på att den avlidne mannen tidigare hade blivit dömd för att ha kidnappat personen från Farsta, vilket utgör en del av den samlade bevisningen i fallet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll (FUP) om knivmordet i Bagarmossen här.

 

Foto: Polisen

Varukorg