Medelålders man våldtog 13-årig flicka - döms till fängelse

Medelålders man våldtog 13-årig flicka - döms till fängelse

2024-06-21

En man i medelåldern från Höglandet har dömts till fem och ett halvt års fängelse för upprepade sexuella övergrepp på en 13-årig flicka. Domen meddelades av Jönköpings tingsrätt.

Mannen var en nära vän till flickans mamma, och flickan såg honom som en extrapappa. Under förra sommaren, när flickan ofta vistades hos mannen, blev hon utsatt för våldtäkt vid flera tillfällen. Flickan berättade om övergreppen under våren i år, vilket ledde till att mannen ställdes inför rätta.

Rätten har dömt mannen för åtta fall av våldtäkt mot barn. Förutom fängelsestraffet har han ålagts att betala 440 000 kronor i skadestånd till flickan.

Erkännande

Den dömde mannen har erkänt gärningarna och uppgett att han led av psykisk ohälsa vid tidpunkten för övergreppen. Tingsrätten anser dock att mannens psykiska mående inte påverkade hans förmåga att kontrollera sitt beteende.

Domstolsprocessens påverkan på barn

Domstolsprocesser kan vara påfrestande och skrämmande för barn som utsatts för brott. I detta fall har processen lett till en fällande dom och skadestånd till den drabbade flickan.

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: Förundersökningsprotokollet på krimfup.se

 

Foto: Krimfup.se

Varukorg