Man häktad för mordet på gravida Saga - Örebro

Man häktad för mordet på gravida Saga - Örebro

2023-05-05

I lördags hittades en 20-årig gravid kvinna vid namn Saga död i en lägenhet i Örebro. Polisen kallades först till platsen för efter larm om grovt vapenbrott, men istället fann de 20-åriga Saga avliden i lägenheten. En förundersökning om mord inleddes. 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet


Pojkvännen häktad


Senare samma kväll greps en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för mord. Sedan dess har misstankarna mot honom stärkts och han sitter nu häktad på sannolika skäl för mordet på 20 åriga Saga.
Åklagaren menar att det finns en risk att mannen kan försöka förvanska bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han är ute när utredningen pågår.
I häktningsframställningen anges att det är av särskild vikt för utredningen att han sitter häktad. Mannens advokat har uppgett att den misstänkte nekar till brott och kommer att motsätta sig häktning i den kommande häktningsförhandlingen.


Bild från minnesplatsen för Saga. 

#Sagaängel


Utanför ett boende i Örebro, där flera personer lämnat blommor och bilder, brinner gravljusen tyst. En av bilderna föreställer 20-åriga Saga, som formar ett hjärta med händerna över sin gravida mage. En annan bild föreställer en glad Saga med studentkeps, på en trejde bild står det ”#Sagaängel. Vi älskar dig".

Mannen som nu häktats misstänkt för mord, dömdes år 2020 för bland annat försök till rån.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Privat 

Varukorg