Man döms för uppmärksammad skjutning i Skövde

Man döms för uppmärksammad skjutning i Skövde

2023-12-16

I hjärtat av Skövde har en uppmärksammad rättsprocess ägt rum i Skaraborgs tingsrätt. En man döms nu för bland annat vapenbrott och narkotikabrott efter att han skjutit ut från ett fönster i en fastighet i centrala Skövde.

Bakgrund till brottet
En man stod anklagad för brott mot vapenlagen och ringa narkotikabrott. Enligt tingsrättens dom, avfyrade mannen ett skott från sin lägenhet, vilket skapade oro bland allmänheten. Vidare påträffades en mindre mängd kokain hos honom.

Rättens bedömning
Rätten ansåg att brotten var allvarliga, särskilt med tanke på mannens tidigare brottslighet. Dock beaktades hans personliga omständigheter i domslutet. Han dömdes till skyddstillsyn med krav på regelbunden drogtestning då det anträffades kokin i mannens lägenhet. Mannen förekommer sedan tidigare i sex avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i augusti 2023 för ringa narkotikabrott och rattfylleri till dagsböter.
Tingsrätten bedömer dock att brotten som den gärningsmannen nu döms för har ett straffvärde som motsvarar ett kortare fängelsestraff. Det finns dock inte något som hindrar honom döms till en annan påföljd. Med hänsyn till det som framkommit om mannens personliga förhållanden finns det anledning att anta att en dom på skyddstillsyn kan bidra till att han avhåller sig från fortsatt brottslighet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: 

Varukorg