Man döms för narkotika och vapeninnehav - Uppsala

Man döms för narkotika och vapeninnehav - Uppsala

2024-02-29

Omfattande narkotikabrott och vapenbrott Ledde till skyddstillsyn. I ett betydande fall som nyligen avgjordes i tingsrätten, har 38 årig man dömts till skyddstillsyn efter att ha befunnits skyldig till en rad allvarliga brott, inklusive omfattande narkotikabrott och vapenbrott.

Detaljer kring Beslaget och domstolens beslut
Under en husrannsakan i mannens bostad i Uppsala beslagtog polisen betydande mängder narkotika, inklusive 65,2 gram av substansen 3-CMC (kristall), 144 tabletter av MDMA, märkta som Rolls Royce, samt amfetamin och övrig narkotika förpackade i redlinepåsar, det totala värdet av de beslagtagna drogerna till cirka 49 000 SEK.

Mannen, som stod åtalad för en rad brott, dömdes för sammanlagt fem fall av narkotikabrott, fyra av dessa var av normalgraden och ett var av ringa grad. Utöver narkotikabrotten var mannen även skyldig till ringa vapenbrott, då han innehaft elchockvapen som påträffades på honom vid en poliskontroll. 

Skyddstillsyn som Straff
Trots de upprepade brotten och den betydande mängden narkotika som påträffades, valde tingsrätten att döma mannen till skyddstillsyn. Tingsrätten utvecklar i sin dom, att för samtliga åtalspunkter finner tingsrätten att straffvärdet för den samlade brottsligheten motsvarar fängelse i ett år och sex månader, om fängelse skulle utdelas. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg