Man dömd till 14 års fängelse för mord på hustru i Gävle

Man dömd till 14 års fängelse för mord på hustru i Gävle

2023-05-08

Man dömd till 14 års fängelse för mord på hustru i Gävle

Den 6 februari 2019 hittades en kvinna i ett trapphus i Gävle med svåra knivskador. Trots försök att rädda henne gick hon bort och händelsen rubricerades som mord.

Efter fyra års utredning dömdes nyligen hustruns ex-make i 40-årsåldern till 14 års fängelse för att ha mördat sin fru i Gävle. Rätten fann honom skyldig till att ha orsakat dödliga skador på sin fru med kniv.


Bild på kniv 

Detaljer om mordet

Enligt förundersökningsrapporten hade kvinnan flera sticksår på överarmarna och ryggen som skadade vitala organ, inklusive stora artärer, lever, mjälte, lungor och revben. Utredningen kom fram till att hon blev knivskuren inne i hissen innan hon gick ner för trapphuset utanför där hon hittades av en granne.

Mordvapnet, en kniv, visade sig senare stämma överens med ett metallfragment som hittades i kvinnans kropp. Polisen var tvungen att tillkalla hjälp från det nederländska forensiska centret för att identifiera vapnet bland 11 knivar.

Under rättegången hävdade åklagaren att motivet till mordet var mannens kontrollerande beteende och svartsjuka. Paret fick tre barn, som nu är omhändertagen av socialtjänsten.

Efter avtjänat straff ska mannen utvisas. Rätten ålade honom också att betala skadestånd till parets tre gemensamma barn.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto: Polisen / Privat

Varukorg