Man åtalas för knivmord i Örebro

Man åtalas för knivmord i Örebro

2023-05-09

Man åtalas för mord och mordförsök i ÖrebroDen 11 februari attackerade en 26-årig man två kvinnor med kniv i området Baronbackarna i Örebro. Polisen anlände till platsen efter larm om en grov våldsbrott. Vid ankomst påträffade polisen 2 kvinnor, båda allvarliga skadade efter en knivskärning.
Den yngre kvinnan överlevde men skadades allvarligt medan hennes mamma dog av attacken.

26 åring åtalas


Den misstänkte hade förföljt den yngre kvinnan, som han kände igen från skolan, flera gånger innan attacken. Enligt åklagaren trodde den misstänkte att den yngre kvinnan ingick i ett nätverk som försökte rekrytera honom till att bli en rysk agent. Dagen för knivmordet följde den nu åtalade mannen den yngre kvinnan igen, hela vägen fram till hennes dörr. Mamman blev involverad när hon öppnade dörren och upplevde situationen som obehaglig och sa att hon skulle ringa polisen. 26 åringen gick då till angrepp med kniv och utdelade flera knivhugg mot mamman och dottern.  

Vanföreställningar


Den 26-årige mannen har diagnostiserats med en allvarlig psykisk störning. Mannen lider av vad åklagaren betecknar som vanföreställningar. 
Han har nu åtalas för mord och mordförsök.

Bevisläget


Enligt stämningsansökan omfattar bevisningen mot den misstänkte en film som fångar delar av händelseförloppet, samt kniven och blodspår som binder honom till platsen. Den misstänkte är häktad och tingsrätten håller huvudförhandling i målet den 16 och 17 maj 2023, med början kl. 09.00 respektive dag

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet


Foto: Polisen

Varukorg