Man åtalad för övergrepp mot hästar

Man åtalad för övergrepp mot hästar

2024-04-28

En man står åtalad för sexuella övergrepp mot hästar samt våld och hot mot tjänsteman efter en serie incidenter i Skåne. Enligt åtalet trängde mannen upprepade gånger in i olika stall utrustad med morötter och rep, där han utförde sexuella handlingar på hästar.

I februari trängde mannen sig in i ett stall där han band en häst och utförde en sexuell handling på djuret, en händelse som fångades av stallets övervakningskamera. En veterinär som vittnade under rättegången beskrev hästen som avvaktande och rädd efter incidenten.

Dagen efter bröt mannen sig in i ett annat stall. Stallägaren upptäckte honom, och enligt åklagaren var mannens avsikt återigen att utföra sexuella handlingar på hästarna. Han upptäcktes dock innan han kunde genomföra några handlingar.

Tre dagar efter det andra inbrottet återvände mannen till det första stallet. Han konfronterades av en polis som försökte gripa honom. Mannen gjorde motstånd och högg med en kniv mot polisen, ett brott som åklagaren rubricerar som försök till grovt våld mot tjänsteman. Han åtalas även för grovt olaga hot mot en annan person som var närvarande vid tillfället.

Den misstänkte, som är medborgare i Turkiet, har suttit häktad sedan gripandet. Åklagaren har även begärt att han ska utvisas från Sverige med ett återinreseförbud på tio år efter avtjänat straff.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Läs: Domar på nätet


Foto: Polisen

Varukorg