Kvinna i Kalmar åtalad för att ha tatuerat barn

Kvinna i Kalmar åtalad för att ha tatuerat barn

2023-11-07

Kvinna och man åtalade för misshandel efter att ha tatuerat barn i Kalmar Län

En kvinna och en man står åtalade för misshandel i Kalmar län, anklagade för att ha utfört tatueringar på flera barn, varav några under femton år gamla.

I Kalmar län väcks åtal mot en kvinna som anklagas för att ha tatuerat sina barn, en händelse som P4 Kalmar först rapporterade. Barnen, som varierar i ålder från fem år till tidig tonår, ska enligt uppgifter ha blivit tatueringar vid flera tillfällen.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har en av sönerna fått en tatuering på sina ben, och en dotter har tatuerats på fötterna när hon var mellan fem och sex år. Mamman står nu åtalad för misshandel, med en stämningsansökan som indikerar att tatueringarna har orsakat barnen smärta.

Utöver modern åtalas även en man som anklagas för att ha deltagit i att tatuera barnen vid två tillfällen. Stämningsansökan påpekar att mannen var närvarande och assisterade modern som höll i barnen under proceduren.

Det aktuella åtalet omfattar fem fall av misstänkt misshandel där barnen rapporteras ha tatuerats under perioden från 2019 till 2022.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här


Foto: Privat 

Varukorg