Kvinna åtalas för mord och mordförsök mot sina barn - Vallentuna

Kvinna åtalas för mord och mordförsök mot sina barn - Vallentuna

2023-12-14

Mamma i Vallentuna åtalas för mord på dotter och mordförsök på son
En kvinna i 45-årsåldern har idag åtalats för mord på sin dotter och mordförsök på sin son i Vallentuna, beläget norr om Stockholm. Mordet och mordförsöket inträffade under en kväll i början av september. Kvinnan, som är mor till de drabbade barnen, har varit häktad sedan dess.

Händelseförloppet: Kniv- och strypvåld
Enligt åklagare Peter Claesson bestod våldet av både kniv och strypning. Händelsen ägde rum under kvällen den 7:e eller natten till den 8:e september. Följande morgon upptäcktes situationen när polisen larmades till familjens hem i Vallentuna. Där hittades en flicka död och en pojke svårt skadad.

Syskonen under 15 år
Både flickan och pojken, som var syskon, var under 15 år vid tidpunkten för attacken. En barnkirurg som behandlat pojken har kommenterat att det var nära att även han inte överlevde sina skador. Flickans liv gick inte att rädda.

Starkt bevisläge
Kammaråklagare Peter Claesson har nämnt att det finns stark teknisk bevisning mot kvinnan, inklusive misstänkt mordvapen, blod, DNA, fingeravtryck och vittnesmål från den överlevande pojken. Trots detta är kvinnans motiv fortfarande oklart. Hon har inte erkänt eller förnekat brotten.

Vårdnadstvist föregick händelsen

Familjen hade genomgått en vårdnadstvist mellan mamman och pappan under åren före dådet. Det har varit flera uppblossningar i konflikten och ärendet har hamnat i domstol vid flera tillfällen. Under sommaren skickade mamman in en ny stämningsansökan om vårdnad till tingsrätten. Förhandlingar i tingsrätten angående vårdnadstvisten var planerade att starta den 12 september, bara dagar efter händelsen, men blev inställda. Rättegången gällande mordet och mordförsöket är planerad att inledas nästa vecka.

 

Läs: Förundersökningsprotokollet om mordet i Vallentuna här

 

Foto: Krimfup.se

Varukorg