Knivmord i Biskopsgården - kvinna dömd till 16 år fängelse

Knivmord i Biskopsgården - kvinna dömd till 16 år fängelse

2024-02-10

Kvinna dömd till 16 års fängelse för mord i Biskopsgården

Göteborg: Mordet i Biskopsgården leder till långt fängelsestraff
I Biskopsgården, Göteborg, har ett mord på en kvinna lett till att en 37-årig kvinna dömts till 16 års fängelse för mord på en 36-årig kvinna. Incidenten, som inträffade i ett flerfamiljshus i Biskopsgården, uppdagades när den skadade kvinnan hittades i trapphuset efter att ha blivit knivhuggen i bröstet. Trots vårdinsatser gick kvinnans liv inte att rädda. Nu döms en 37-åring kvinna för mordet. 

Festkväll slutade med dödlig utgång
Händelsen ägde rum under en fest i en lägenhet, där en dispyt eskalerade till våld. Offret, som hittades svårt skadad, avled senare av sina skador på sjukhus. Tingsrätten har i sin dom även funnit den dömda kvinnan skyldig till ringa narkotikabrott. Utöver fängelsestraffet kommer hon att utvisas ur landet med återreseförbud.

Övervakningskameror spelade nyckelroll
Polisens utredning stöddes av övervakningskameror som visade hur de två misstänkta, en man och en kvinna, agerade efter händelsen. Kvinnans klädbyte och en blodig skjorta som hittades i en papperskorg bidrog till att knyta henne till brottet, med DNA-bevis som stämde överens med offrets.

Åklagarens berättelse
Under festen uppstod ett bråk i ett av rummen, vittnar närvarande. Offret ska ha uttryckt panik och ropat på hjälp efter att ha blivit attackerad. Trots detta nekar både den dömda kvinnan och en 37-årig man, som dömts för skyddande av brottsling och ringa narkotikabrott, till brott. Domstolen väljer dock att gå på åklagarens linje och fäller bägge två för brott. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet här

 

Foto: Polisen

Varukorg