Känd Youtuber häktad för misshandel mot sambo

Känd Youtuber häktad för misshandel mot sambo

2024-01-06

En känd youtuber och influencer, 34 år gammal, har snart i två veckor suttit häktad misstänkt för misshandel av sin sambo. Enligt häktningsframställan är häktningen grundad på risken för bevisundanröjning eller andra hinder för utredningen. Youtubern är välkänd på sociala medier med hundratusentals följare.

Detaljer kring misstanken
Sannolika skäl, som är den högre graden av misstanke, ligger till grund för häktningen. Youtubern som sitter häktad förnekar brott och bestrider brottsmisstanken. Åtal i ärendet förväntas väckas senast den 15 januari. Sambon som ska ha blivit misshandlad har gått ut på sociala medier med videoklipp där hon berättar om misshandel både på henne och deras gemensamma barn. 

Tidigare domar
Straffet för misshandel kan variera. I grova fall kan det leda till fängelse i upp till två år, medan mindre allvarliga fall kan resultera i böter eller kortare fängelsestraff. Youtubern har tidigare dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för bland annat narkotikabrott, dopingsbrott och folkbokföringsbrott. En villkorlig dom innebär en prövotid på två år utan övervakning, där den dömda ska undvika brottslighet. Nya brott under denna period kan leda till strängare straff.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om Youtubern här

 

Foto: Polisen

Varukorg