Känd rappare fortsatt häktad för gängskjutning

Känd rappare fortsatt häktad för gängskjutning

2023-05-12

Känd rappare greps efter misstänkt gängskjutning - fortsatt häktad. 


En känd rappare har greps den 15 mars efter en misstänkt gängskjutning i norra Stockholm. Rapparen, som har samarbetat med flera av Sveriges mest kända artister och har över tio miljoner uppspelningar på Spotify, greps i mars misstänkt för inblandning i ett mordförsök. Det är inte första gången som rapparen hamnar i trubbel med lagen, han har tidigare varit åtalad för bland annat narkotikabrott.  

LÄS: Förundersökningsprotokoll på nätet


Foto: Rapparen i en musikvideo 

Starka band till kriminella nätverk


Rapparen tros vara kopplad till ett kriminellt nätverk, det såkallade Bronätverket i norra Stockholm som varit inblandat i narkotikahandel och kopplat till skottlossning, bombdåd och mord. Artisten har också rappat om sin kriminella bakgrund i sin musik, inklusive våld, vapen och konflikter. Polisen har identifierat en man inom nätverket som ledare och uppger att rapparen har en nära koppling till honom. Artisten kopplas även till nätverket foxtrot och Rawa Majid

Gängskjutning


Rapparen greps i samband med en skottlossning i Bro, norr om Stockholm, i mars i år. Han är misstänkt för medhjälp till mordförsök. Skjutningen tros vara gängrelaterad, eftersom de norra delarna av Stockholm sedan en tid tillbaka har plågats av pågående gängkonflikter. Rapparens gäng, bronätverket har pekats ut som en av aktörerna i konflikterna, som har omfattat flera skjutningar.

Utredningen pågår


Efter skottlossningen inleddes en stor polisinsats i Bro och rapparen greps snabbt tillsammans med flera andra män från det kriminella nätverket. Rapparens försvarsadvokat har uppgett att han nekar till anklagelserna och att han är häktad på den lägre misstankenivån. Åklagaren ska senast på fredag ta ställning till om mannen ska begäras fortsatt häktad på den högre misstanken eller släppas.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen 

Varukorg