Känd rappare döms till fängelse för ekonomiskt brott

Känd rappare döms till fängelse för ekonomiskt brott

2024-03-09

Svensk Artist dömd för ekobrott efter företagskonkurs

En känd svensk artist och rappare har dömts till åtta månaders fängelse av Östersunds tingsrätt för grovt bokföringsbrott och tre ytterligare fall av bokföringsbrott. Denna dom följer efter att artistens företag, som specialiserade sig på management och arrangemangshantering, gick i konkurs under 2020.

Bakgrunden till domen

Utredningen visade att företagets bokföring hade hanterats på ett bristfälligt sätt, vilket ledde till att tingsrätten ansåg att det fanns övertygande bevis för att artisten avsiktligt hade försummat sin bokföringsskyldighet. Denna försummelse anses grov och har resulterat i ett fängelsestraff på åtta månader samt ett näringsförbud på tre år.

Planerar att överklaga domen

Trots att artisten under rättegången förnekade brottsanklagelserna, erkände han till viss del brister i hantering av årsredovisningar och skyllde på sin revisor för vissa av de uppkomna problemen. Enligt rapporter i media har artistens juridiska ombud, i ljuset av domen, uttryckt en avsikt att överklaga, både gällande skuldfrågan och det utdömda straffet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Krimfup.se

Varukorg