Kampen om narkotikan i Sundsvalls - 23 personer åtalas

Kampen om narkotikan i Sundsvalls - 23 personer åtalas

2023-08-16

Mörka Intriger och Blodiga Konflikter - Kampen om Sundsvalls Gator

I skuggorna av en tillsynes fridfull stad rasar en våldsam konflikt som skakar hela Sundsvall. 23st personer står nu inför rätta för sina inblandningar i en blodig strid om makten över narkotikamarknaden. En 21-årig man som pekats ut som "Kurdiska rävens" högra hand, står i centrum för en serie våldsamma händelser, planerade mordförsök, mordförsök, skjutningar och sprängningar. I de kusliga januarinätterna håller en våg av dödliga attacker på att planeras, med en 21-årig man som dirigent. Hans meddelande löd:  "Han ska ingenstans inshallah, redan imorgon är han i krokodilens mun".  En ung man lejd för att spana på sitt tilltänkta mordoffer blir en bricka i de farliga spelet. Kartläggning av offrets vanor och rutiner blir vardag och rapporteras flitigt till 21 åringens uppdragsgivare. I kampen om narkotikamarknaden kolliderar två rivaliserande nätverk, Foxtrot och Dalennätverket i en farlig och hämndlysten strid om kontrollen över Sundsvalls gator och narkotikaförsäljning. 

Läs: Förundersökningsprotokoll om de åtalde här

Skotten som hördes över Bosvedjans område i norra Sundsvall i december, då tre personer besköts, markerade början på en extremt eskalerande konflikt. Denna dödliga fejden sträcker sig över städer och regioner, där minst sju våldsdåd i Stockholmsområdet tros ha kopplingar till konflikten. I juli rullades åtalet ut mot de 23 personerna, fyra av dem minderåriga, anklagade för sprängningar, skjutningar och planerade mord. Polisen tar på sig rollen att markera, skugga  och följa mordplanerna i realtid genom hemlig dataavläsning. I en dramatisk räd tar polisen tillslaget i egna händer och avvärjar flera potentiellt dödliga våldsdåd, men mörkret hänger fortfarande tungt över staden.

Rättegången som inleddes väntas pågå i hela 10 veckor och avslöjar en värld av intriger, manipulation och förräderi. Termosbomber, automatvapen och stora mängder narkotika beslagtas i polisens jakt på sanningen, och en rad unga individer står inför rätta för sina handlingar. Kampen om narkotikamarknaden har vävt ett farligt nät som sträcker sig från Sundsvall till Stockholms gator och rättsväsendet med polis kämpar för att klippa trådarna och återställa staden till en plats av trygghet och säkerhet. Med högt uppsatta individer inom Nätverket Foxtrot som aktörer i bakgrunden och med en rättegång som förväntas avslöja en ännu mer intressant och givande förhandling om konflikten. Så tvingas ändå Sundsvalls invånare att konfrontera och leva i den otrygga tillvaron och miljön som så många andra konfliktdrabbade städer som tyvärr drabbats av de tragiska gängvåldet. Rättegången i Attunda tingsrätts säkerhetssal blir en arena för att rättvisa ska skipas för de drabbade och för förövarna i denna blodiga och dödliga konflikt.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om de åtalde här

 

Foto: Polisen

Varukorg