Hovrätten dömer hockeyspelare för misshandel av Kid Andersson

Hovrätten dömer hockeyspelare för misshandel av Kid Andersson

2024-06-10

En hockeyspelare från Avesta har dömts av Svea hovrätt för misshandel av Hille/Åbyggebyspelaren Kid Andersson. Händelsen inträffade under en match i januari 2022.

Dom i Hovrätten

Hockeyspelaren från Avesta döms till 140 timmars samhällstjänst och att betala ett skadestånd på drygt 92 000 kronor till Kid Andersson. Den nu dömde spelaren hade tidigare friats i tingsrätten från grov misshandel men döms nu i hovrätten.

Incidenten under matchen

Under en ungdomsmatch skvätte en spelare i avbytarbåset vatten mot den dömde spelaren från Avesta. Som svar slog Avestaspelaren Kid Andersson i ansiktet med sin klubba, vilket ledde till att Anderssons käke gick av på flera ställen och flera tänder slogs ut. Hovrätten bedömde att Avestaspelaren måste ha insett risken för allvarlig skada.

Friad i tingsrätten

I tingsrätten friades Avestaspelaren från grov misshandel men ålades att betala ett skadestånd på drygt 66 000 kronor för vårdslöshet. Under rättegången hävdade den tilltalade att slaget var ett misstag och att han siktade på en vattenflaska. Rätten ansåg dock att filmupptagningen från matchen visade att vattenflaskan inte var i närheten av motståndarens ansikte.

Advokatens uttalande

Thomas Bodström, den tilltalades advokat, uttryckte tillfredsställelse med domen och betonade att det var viktigt att hans klient inte dömdes för grov misshandel eller behövde avtjäna fängelsestraff.

Sammanfattning

Hovrätten har dömt en hockeyspelare från Avesta för misshandel av Kid Andersson, vilket resulterar i samhällstjänst och ett betydande skadestånd. Händelsen och dess rättsliga efterspel belyser de allvarliga konsekvenserna av våld inom idrotten.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

Läs: Domen här

 

Foto: Polisen

Varukorg