Göteborg: Son påstås ha mördat sin mamma

Göteborg: Son påstås ha mördat sin mamma

2023-06-29

Sonen mördade sin mor - Göteborg

Polisen larmades när en kvinna i 60-årsåldern inte döck upp på jobbet. Bekymrade kollegor besökte hennes hem i Tuve, Göteborg, där hon hittades avliden. Omständigheterna tydde på ett potentiellt fall av mord, med misstanke om hennes son skulle ha mördat henne. 

Sonen greps för mordet

Sonen, en 35-årig man, greps omedelbart som misstänkt i ärendet. Han har formellt åtalats för mord efter att han greps.

Under det inledande förhöret avslöjade kammaråklagaren, Shahrzad Rahimi, att sonen erkände att han kvävt sin mamma med en kudde och därefter huggit henne en gång med en kniv. Den misstänkte har inte lämnat något ytterligare uttalande angående mordet.

Psykisk ohälsa

Enligt åklagaren hade sonen fått psykiatrisk vård hösten 2022 men släpptes. Mordet skedde i februari. Utredningen tyder på att den misstänkte hade utvecklat ett intresse för konspirationsteorier, inklusive begränsade ockulta element, som kan ha påverkat hans agerande. Det finns ingen känd historia av att sonen tidigare utsatt sin mamma för våld.

Obekräftad tidigare incident

Även om det är obekräftat finns det information som presenteras i domstolen som tyder på att den misstänkte ska ha knivhuggit en man under sin femåriga vistelse i USA. Denna information återstår dock att verifiera. Under den första häktningsförhandlingen uppvisade sonen förvirring i den utsträckningen att han inte kunde uppge sitt namn. Preliminär rättspsykiatrisk undersökning tyder på att den misstänkte kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för brottet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet

 

Foto: Polisen

Varukorg