Googling innan mordet:

Googling innan mordet: " Mörda någon diskret "

2023-03-18

21-åriga Tove i Vetlanda misstänkts ha mördats den 16 Oktober 2022. Igår åtalades 2 unga kvinnor misstänkta för mord och grovt gravfritdsbrott.
De unga kvinnor 20 respektive 18 år gamla ska enligt åtalet gemensamt och i samförstånd dödat Tove genom att ta strypgrepp på henne. Åtalet gör också gällande att 21-åriga Toves kropp ska ha flyttats från den lägenhet som hon först ska ha dödats i till ett skogsparti där de ska ha försökt att bränna upp den.
I förundersökningsprotokoll kan man läsa olika Google sökningar som de unga kvinnorna har gjort innan och efter det misstänkta mordet, de ska ha sökt på bland annat " Kan man dö av råttgift " , " bränna inne någon " & " tjej försvunnen Vetlanda " 


Stryps i lägenheten

”Johanna Leshem Jansson har därvid tagit ett strypgrepp runt Tove Tönnies hals – när Tove Tönnies legat på golvet och Johanna Leshem Jansson suttit över Tove Tönnies buk/bröstkorg. Samtidigt har Maja Hellman hållit fast Tove Tönnies armar/händer”, står att läsa i stämningsansökan som fortsätter:

”Av våldet har Tove Tönnies orsakats skador på bland annat halsen och halsens underliggande vävnader, armbågarna och ryggen samt syrebristskador på hjärnan och hjärtat.”

Käkar på McDonalds

Efter mordet ska en av de nu åtalade ha lämnat lägenheten för att åka till McDonalds "Drive trough". Hon köper mat till sig själv och även mat till den andra åtalade som är kvar i lägenheten. I polisförhör förklarar den nu 20 åriga kvinnan att de agerade på "mekaniska instinkter" och att de behövde något att äta. 

Lider inte av en allvarlig psykisk störning

Den 18 årige kvinnan och 20 åring kvinnan ska inte lida av en allvarlig psykisk störning, det framkom efter att de i höstas genomförde en liten rättspsykiatrisk undersökning även kalla "P7:a" 


Motiv fortfarande oklar

Det finns fortfarande inget klarlagt motivbild till dådet trots den massiva insatser som polisen har gjort men i förundersökningsprotokollet framgår det att det fanns en konflikt mellan Tove och den nu åtalade 20 åringen. 

Läs förundersökningsprotokollet om mordet i Vetlanda

Foto:Privat / Polisen

Varukorg