Fyra personer åtalas för mord i Västerås

Fyra personer åtalas för mord i Västerås

2023-08-19

Kammaråklagaren har formellt väckt åtal mot fyra personer som misstänks vara inblandade i utomhusmordet på en 20-årig man i ett bostadsområde i Västerås den 1 november 2022.

Samtliga fyra åtalade har suttit häktade sedan november och december föregående år. Bland dem är två minderåriga, under 18 år, medan de återstående två faller inom åldersgränsen 18 till 21. Anklagelserna mot dem omfattar mord, med en alternativ anklagelse om medhjälp till och underlättande av mord. Dessutom står tre av individerna åtalade för grova vapenbrott på grund av att åklagaren tror att de hade interagerat med mordvapnet före skjutningen.

Utredningsprocessen har varit omfattande och omfattat både muntliga vittnesmål och skriftliga bevis. Ansvarig åklagare, Karolin Hellsberg, uttrycker förtroende för innehållet i den insamlade bevisningen. Nästa fas handlar om tingsrättens värdering av denna bevisnin enligt Hellsberg. 

De åtalade har alla hävdat sin oskuld i förhållande till anklagelserna. Ett antal andra personer som tidigare varit misstänkta har avskrivits från fallet och anses inte längre vara misstänkta.

Rättegången, som är planerad att börja den 22 augusti, beräknas sträcka sig över cirka 17 dagar.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet i Västerås. 

Varukorg