Fränsta mordförsök: Unga män åtalas för brutalt knivhugg

Fränsta mordförsök: Unga män åtalas för brutalt knivhugg

2023-06-22

Två unga män åtalade för mordförsök i Fränsta

I en händelse som utspelade sig natten till den 8 april skakades den fridfulla staden Fränsta av ett mordförsök. Offret, utsatt för en brutal misshandel, blev slagen, sparkad och knivhuggen flera gånger i nacke, hals och axel. 

Gärningsmännen, som gick långt för att lura sitt offer, antog sig falska identiteter som flickor för att vinna hans förtroende. Genom manipulativ taktik tvingade de mannen att föra över en rejäl summa pengar, totalt närmare 23 000 kronor. Den sista transaktionen ägde rum den 7 april, bara dagar innan attacken ägde rum.

Nu har två unga män åtalats för mordförsök, medan den tredje inblandade personen är minderårig och åtalas inte. Åklagarens hävdar att alla tre personerna samarbetade och skulle ta mannens liv. Deras arbetssätt involverade att skära offrets hals, nacke och axel, varvid en angripare tillfogade såren medan en annan höll fast honom. Det har rapporteras att den tredje personen filmade hela händelsen med sin mobiltelefon.

Inför dessa allvarliga anklagelser har de misstänkta bestämt förnekat sin inblandning i brottet. En av personerna har dock erkänt att han har spelat in händelsen.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet