Flicka kidnappad och våldtagen i Huddinge – Sex personer åtalas

Flicka kidnappad och våldtagen i Huddinge – Sex personer åtalas

2023-12-01

En allvarlig händelse utspelade sig den 15 februari när en flicka under 18 år kidnappades från Vega pendeltågsstation i Haninge, söder om Stockholm. Flickan fördes till Huddinge där hon hölls inspärrad i en lägenhet och en källare.

Den 17 februari ingrep polisen mot en adress i Huddinge och grep fyra personer misstänkta för människorov. En 20-årig man häktades i samband med tillslaget. Åklagare Rebecka Boholm har nu väckt åtal mot sex personer, inklusive den häktade 20-åringen.


Foto: Källaren där flickan förvarades

Enligt åtalet kidnappades flickan med våld och hot. Hon fördes till olika adresser i södra Stockholm, där hon bland annat utsattes för en grov våldtäkt av en 26-årig man. Flickan misshandlades, bundits fast vid ett element, och hotades med ett pistolliknande föremål.
I veckorna före kidnappningen hade 20-åringen skickat hotfulla meddelanden till flickan via sociala medier, där han krävde 30 000 kronor och hotade att döda henne och hennes familj.

De åtalade i fallet är den 20-åriga huvudåtalade mannen, en 25-årig man och en pojke, som nu är 16 år, för människorov. En 26-årig man åtalas för grov våldtäkt, och två ytterligare personer, en 25-årig kvinna och en 19-årig man, för underlåtenhet att avslöja människorovet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här. 

 

Foto: Polisen

Varukorg