Farmen-profil åtalad för misshandel mot sina barn

Farmen-profil åtalad för misshandel mot sina barn

2024-03-28

Realityprofil åtalad för misshandel av barn

En välkänd svensk personlighet från realityserien Farmen står nu inför åtal, misstänkt för att ha utsatt sina barn för fysisk misshandel. Det handlar om allvarliga anklagelser där det framkommit att barnen, som är runt tio år gamla, ska ha blivit slagna med diverse föremål såsom en stekspade, en fjärrkontroll och till och med en spade.

Socialtjänsten larmades av oroad förälder

Anmälan till socialtjänsten initierades av barnens far, vilket ledde till en utredning och det kommande rättsliga förfarandet. Åtalet mot realityprofilen baseras på misstankar om att misshandeln pågått över flera år. Under utredningen har det yngsta barnet vittnat om att modern använt sig av både fysiska slag och drag i håret vid upprepade tillfällen.

Barn uppger återkommande misshandel

Barnen har beskrivit en rädsla och sorg kopplad till händelserna, där misshandeln ska ha förekommit flera gånger i veckan. Enligt barnens far ska misshandeln ha börjat redan under parets relation, med incidenter som inträffade upp till två gånger i veckan.

Realityprofilen erkänner och förnekar

I inledande samtal med en socialsekreterare medgav realityprofilen att fysisk bestraffning använts som en uppfostringsmetod, ett beteende som hen själv vuxit upp med. Senare har dock tv-profilen, under förhör med polisen, förnekat till stora delar av anklagelserna, förutom vid några enstaka tillfällen där regler brutits av barnen.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här


Foto: Polisen

Varukorg