Fängelsestraff för unga män för grov misshandel

Fängelsestraff för unga män för grov misshandel

2024-03-12

Tingsrätten dömer män för attack mot man i hemmet

I en färsk dom från tingsrätten har flera unga män dömts för grov misshandel efter en våldsam händelse i en 39-årig mans bostad. Denna attack har väckt uppmärksamhet på grund av dess koppling till ett självutnämnt medborgargarde känt som "Pedo Hunting Sweden", som påstår sig bekämpa sexualförbrytare.

Bakgrund till händelsen

Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen då fem unga män trängde sig in i offrets hem och utsatte honom för en brutal misshandel. Offret har beskrivit attacken som så allvarlig att han fruktade för sitt liv. Nu har tingsrätten dömt dessa fem män till fängelsestraff som varierar mellan ett år och sex månader till ett år och nio månader. Två ytterligare män har dömts för medhjälp till grov misshandel. Alla sju männen dömdes även för grovt hemfridsbrott.

Bevis och utredning

Bevisningen som presenterats i rätten inkluderar bland annat övervakningsmaterial från tunnelbanestationen vid Gullmarsplan, filmupptagningar från övervakningskameror på en buss, samt videor från en av de anklagades telefoner. Dessa bevis spelade en avgörande roll i domstolens beslut.

Motiv bakom attacken

Enligt polisens utredning hade de dömda männen tillbringat kvällen på en bar i Stockholm innan händelsen. De kom i kontakt med skärmdumpar från chattar som tydde på att offret hade kommunicerat med vad de trodde var en minderårig flicka. Det visade sig senare att en av de dömda männen själv hade utgett sig för att vara flickan i fråga. Gruppen beslutade sig för att konfrontera mannen i hans hem, trots att han nekade till anklagelserna och inte var misstänkt för något brott.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg