Fängelsestraff för koppleri på thaimassagesalong i Kristianstad

Fängelsestraff för koppleri på thaimassagesalong i Kristianstad

2024-03-19

Verksamheten genererade 1,3 miljoner kronor

En kvinna i 50-årsåldern har av tingsrätten dömts till ett fängelsestraff på två år och åtta månader för grovt koppleri, efter att ha drivit en thaimassagesalong i Skåne som i verkligheten agerade bordell. Kvinnan, bosatt i Sölvesborg, bedömdes ha tjänat omkring 1,3 miljoner kronor på den olagliga verksamheten. Åklagaren hade inledningsvis yrkat på ett sexårigt fängelsestraff.

Före detta make frikänd från penningtvättsbrott

Kvinnans före detta make, som också stod åtalad, frikänns från anklagelser om grovt penningtvättsbrott. Han hade mottagit pengar på sitt bankkonto från salongens kunder men tingsrätten fann inte tillräckliga bevis för att han varit medveten om att pengarna härstammade från koppleri.

Åklagarens överväganden

Kammaråklagare Emelie Månsson uttrycker tillfredsställelse över domslutet gällande koppleri men indikerar att det finns aspekter av domen som kan komma att överklagas, särskilt i ljuset av den före detta makens frikännande.

Offer för människohandel

Nio kvinnor, flera på turistvisum i Sverige, identifierades som målsägande i fallet. Åklagaren beskrev situationen som liknande människohandel, där kvinnor utnyttjats för försäljning av sexuella tjänster. Ett avgörande vittnesmål kom från en kvinna som lämnat en lapp med texten "Ring the police, they sells sex", vilket bidrog till att avslöja den pågående verksamheten.

Ersättning till offren

Den dömda kvinnan har beordrats att betala 10 000 kronor i skadestånd till tre av de målsägande kvinnorna som ersättning för kränkning.

Identifiering av sexköpare

Polisen har identifierat 250 sexköpare kopplade till salongen, varav fyra redan dömts till villkorliga domar och dagsböter. Utredningar kring de återstående köparna pågår fortfarande.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg