Ex on the beach stjärna dömd för mordförsök

Ex on the beach stjärna dömd för mordförsök

2023-03-29

En realitystjärna, Frida Manderstedt som var med på Ex on the beach, dömdes år 2022 för mordförsök på sitt ex till 8 års fängelse 

En välkänd realitystjärna, Frida manderstedt som har medverkat i programmet Ex on the beach åtalades och dömdes för mordförsök efter att ha attackerat sin ex-pojkvän med en kniv, vilket resulterat i allvarliga skador. Händelsen inträffade i juli förra året.

LÄS: Förundersökningsprotokoll för Frida Manderstedt
 

Tumultartad förhållande

Enligt uppgifter ifrån förundersökningsprotokoll hade realitystjärnan och hennes ex-pojkvän ett tumultartat förhållande, där ex-pojkvännen tidigare dömts till fängelse för förseelser relaterade till övergreppen han har utsatt ex on the beach stjärnan för. Dagen för händelsen för mordförsöket hade realitystjärnan, Frida Manderstedt sex olika narkotiska preparat i kroppen när hon ska ha attackerat sin ex-pojkvän med en kniv och huggit honom i bröstet och ryggen.

I förundersökningsprotokoll kan man utläsa att ex-pojkvännen ringde in till SOS alarm själv och operatören kunde höras uppmana dem båda att lägga ner eventuella vapen och vänta på medicinsk hjälp. När polis och ambulans kom till platsen hade realitystjärnan redan flytt, men hon hittades senare och greps.

Realitystjärnan, Frida manderstedt som också är en populär influencer med över 10 000 följare på sociala medier, har nekat till mordförsök som hon har anklagats för efter att ha knivhuggit sin ex-pojkvän. 

Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten. 
Ex on the beach stjärnan åtalades för mordförsök & ringa narkotikabrott. I tingsrätten erkände hon att hon har orsakat knivdskadan i pojkvännens rygg, men hävdade att det istället handlar om självförsvar. Tingsrätten gick på Ex on the beach stjärnans linje och friade henne för mordförsök, och dömde henne endast till böter för ringa narkotikabrott. 
Hovrätten valde dock att ändra på domen och dömde henne till 8 års fängelse, som domskäl anger hovrätten följande 

- Angreppssättet har alltså varit sådant att det talar starkt för att NN (realityprofilen, reds. anm), i gärningsögonblicket, har haft uppsåt att döda. 

Ansökan om resning

Realityprofilen har tidigare ansökt om resning i Högsta domstolen men har nekats prövningstillstånd. 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto : Polisen / förundersökningsprotokoll

 

Varukorg