Ex-Ishockeyspelare från Tre Kronor döms för våldtäkt

Ex-Ishockeyspelare från Tre Kronor döms för våldtäkt

2023-11-18

En tidigare ishockeyspelare, känd för sitt spel i både Tre Kronor och Frölunda HC, har blivit dömd till tre och ett halvt års fängelse efter en rad allvarliga anklagelser. Domen inkluderar våldtäkt, försök till våldtäkt, misshandel, två fall av sexuellt ofredande samt olaga hot.

Rätten fann att spelaren hade begått våldtäkt mot en kvinna och utövat fysiskt våld mot henne, inklusive slag och strypgrepp. Han döms även för att ha skickat sms med sexuellt innehåll till offret.

Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträdet, uttryckte lättnad över domen. Hon hade tidigare begärt att fallet skulle återupptas, speciellt gällande våldtäktsanklagelserna, efter att inte ha varit nöjd med åklagarens initiala beslut att lägga ned fallet. En omfattande bevisning, inklusive vittnesmål, larmsamtal, fotografier och sms, spelade en avgörande roll i fallet.

Å andra sidan har den dömda mannens försvarare, Nikolaus Rubensson, uttalat att de kommer att överklaga domen. Rubensson betonar att de anser att deras klient borde ha blivit frikänd för alla anklagelser som han har förnekat, vilka inkluderar allt utom olaga hot.

– Tingsrätten har valt att helt tro på målsägandens berättelse. Samtidigt som de förkastar den åtalades berättelse. På det sättet har tingsrätten gjort det väldigt enkelt för honom att överklaga, då man har skilt sig från alla de argument som han har framfört från sin sida. Förutom att man inte har trott på honom, så har man inte beaktat den långa tid som förflutit sedan misttanken väcktes eller att han drabbats oerhört svårt i sin verksamhet, säger mannens advokat Nicolaus Rubensson.

Denna fallutveckling har orsakat en betydande uppmärksamhet i medier, med tanke på spelarens tidigare framträdande roll i svensk ishockey, både på klubbnivå och i landslaget. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Krimfup

Varukorg