Erkänner mordet i Vår krog och bar skjutningen 2015

Erkänner mordet i Vår krog och bar skjutningen 2015

2023-12-03

Gängmedlem erkänner Skjutning på Vår krog och bar

Josef Hällgren Abdulrahman, tidigare dömd för mordet på Vår krog och bar, har erkänt sin inblandning i skjutningen på Vår krog och bar i Göteborg 2015, där två personer dödades. Under en intervju med TV4:s Kalla Fakta, avslöjade Hällgren Abdulrahman att han var en av skyttarna.

I Biskopsgården stormade två gängmedlemmar, utklädda i dödskallemasker, in på Vår krog och bar under en pågående Champions League-match mellan Barcelona och Manchester City. Skjutningen var riktad mot en gängkopplad man i 25-årsåldern, som blev skjuten flera gånger i huvudet. Förutom målet skadades åtta andra personer när gärningsmännen sköt omkring sig i lokalen. En av de som dödades var Petar Petrovic, 20 år gammal, som inte hade någon koppling till den underliggande konflikten.


Foto: Josef Hällgren

Sju män dömdes ursprungligen för masskjutningen den 18 mars 2015, däribland Josef Hällgren Abdulrahman. Han släpptes från fängelset i april efter att ha avtjänat åtta av sina tolv år för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Under intervjun med Kalla Fakta, förklarade Hällgren Abdulrahman att hans avsikt var att träffa så många personer som möjligt från ett kriminellt nätverk i södra Biskopsgården, men att han inte avsiktligt sköt mot oskyldiga.

Josef Hällgren Abdulrahman: Från Fotbollstalang till Gängmedlem

Josef Hällgren Abdulrahman, som var 19 år vid tiden för skjutningen, var tidigare känd som en av Sveriges största fotbollstalanger. Han vann Gothia Cup 2009 och hade provspelat med storklubbar som Chelsea. Händelsen markerar en dramatisk förändring i hans livsbana, från att ha varit en lovande idrottsman till att bli involverad i gängkriminalitet.

I intervjun uttrycker Hällgren Abdulrahman också en önskan att ge klarhet till Petar Petrovics familj om omständigheterna kring hans död. Han nämner även personlig ånger över händelsen och konsekvenserna för hans egen familj, som hade stora förhoppningar på hans framtid inom fotbollen.


Läs: Förundersökningsprotokoll om vår krog och bar här

Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Varukorg