Erik Jonsson döms till livstids fängelse för mord på flickvän

Erik Jonsson döms till livstids fängelse för mord på flickvän

2023-12-18

Erik Jonsson, 47 år, har dömts till livstids fängelse för mordet på sin flickvän, enligt domen från Nacka tingsrätt. Händelsen utspelade sig den 18 maj, då Jonsson knivhögg sin 50-åriga flickvän, en trebarnsmor, till döds i hennes bostad.

Tingsrätten fann att mordet präglades av brutalitet med flera knivhugg vilket ledde till beslutet om livstids fängelse. Domstolen betonade att mordet utfördes i offrets eget hem, en plats där hon borde känt sig trygg. Det noterades även att offret utsattes för mer fysiskt lidande än vanligt vid mord. Erik Jonssons avsikt att döda och hans alkoholkonsumtion nämndes också i domen.


Foto: Misstänkt mordvapen

Erik Jonsson ska dessutom betala 560 000 kronor i skadestånd till kvinnans familj. Händelseförloppet började med att polisen kallades till en plats i Nacka efter rapporter om att Jonsson högg en kniv i en bil upprepade gånger. Han greps och fördes till polisstationen där han erkände mordet.

Utredningen avslöjade att kvinnan hade för avsikt att avsluta förhållandet med Jonsson. Hon hade tidigare uttryckt oro över Jonssons alkoholkonsumtion och förändrad beteende när han drack, vilket inkluderade våldshandlingar.

På brottsplatsen hittades kvinnan med upprepade knivhugg. Trots Jonssons initiala erkännande har han i senare förhör ändrat sin version och hävdat att det var kvinnan som attackerade honom med en kniv. Rättsläkarens rapport och tingsrättens bedömning stödjer dock inte denna version.

Den avlidna kvinnan beskrivs av nära och kära som omtänksam, social och utåtriktad. Hon uppskattade att laga mat, träna och umgås med vänner och familj. Hennes bortgång har lämnat en djup sorg hos de som stod henne nära.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om knivmordet i Nacka här


Foto: Polisen

Varukorg