Drev massagesalong i Skåne - ägare åtalas för koppleri

Drev massagesalong i Skåne - ägare åtalas för koppleri

2024-01-21

En kvinna i 55-årsåldern, som drev en massagesalong i nordöstra Skåne, har nu blivit åtalad för grovt koppleri. Under en period som sträcker sig från januari 2020 till mars 2023, misstänks salongen ha erbjudit mer än bara massage. Enligt anklagelserna innefattade verksamheten även försäljning av sexuella tjänster.

Uppgifter om sexköp och penningtvätt
Utredningen kring massagesalongen har avslöjat att kunder kunde köpa sexuella tjänster utöver massage. Fyra personer har åtalats för köp av sexuell tjänst, och en man i 65-årsåldern står åtalad för grovt penningtvättsbrott relaterat till verksamheten. Dessa misstankar framkom efter en längre tids spaning av polisen. Polisens utredning involverade spaning som ledde till en räd mot salongen i mars förra året, varpå den stängdes och spärrades av. Ägaren greps i juni efter att ha befunnit sig utomlands vid tidpunkten för polisens tillslag. Utredningen har identifierat omkring 250 misstänkta sexköpare, varav flera tiotal har kallats till förhör.

Betalning av sexuella tjänster
Detaljer från utredningen visar att sexköpen ofta skedde i samband med massagebehandlingar, betalade genom en metod känd som "dubbelswish". Kunden swishade först för massagen och därefter för den sexuella tjänsten. Enligt utredningen tjänade salongsägaren cirka 1,3 miljoner kronor på den illegala delen av verksamheten. Åklagaren Emelie Månsson betonar brottets allvar genom att påpeka verksamhetens långvariga natur och de betydande inkomsterna som genererats.

Misstänkt människohandel bakom verksamheten
Månsson lyfter fram att verksamheten kan ha haft människohandelsliknande drag. Kvinnor, som anlände till Sverige på turistvisum, misstänks ha utnyttjats för att sälja sexuella tjänster inom verksamheten. Trots misstankar om människohandel ansågs bevisningen inte tillräcklig för åtal i dessa delar.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här


Foto: Polisen

Varukorg