Domen i kokainrättegången: Flera personer döms till fängelse

Domen i kokainrättegången: Flera personer döms till fängelse

2023-10-17

Idag meddelades domen i den uppmärksammade kokainrättegången i Karlstad. Tre personer har dömts till fängelsestraff som varierar mellan tre år och två månader till fyra år på grund av inblandning i organiserad narkotikahandel. Tingsrätten har identifierat en av dessa som verksamhetens huvudledare. Denna individ kommer att utvisas från landet efter att ha avtjänat sitt straff.

En fjärde person, som befunnits ha hanterat och transporterat kokain, har också fått ett fängelsestraff, i detta fall på två år och tre månader.

Sakari Alander, rättens ordförande, kommenterade: "Verksamhetens professionella karaktär blev tydlig genom de hemliga avlyssningar som åklagaren presenterade."

Tingsrätten beslutade dock att avvisa ett åtal gällande grovt narkotikabrott, vilket rörde påstådda hanteringar av större kokainmängder. Trots att åklagaren hänvisade till hemliga avlyssningar som indikerade organiserad narkotikahantering, fann tingsrätten att de bilder och filmer från de tilltalades mobiltelefoner inte gav tillräcklig bevisning för att styrka dessa specifika anklagelser. Sakari Alander avslutade med att förtydliga detta beslut.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här


Foto: Polisen

Varukorg