Dom fastställd: Ung man döms för tunnelmord i Stockholm

Dom fastställd: Ung man döms för tunnelmord i Stockholm

2023-12-07

Kronvittne Dömd för Mord i Tunnel i Stockholm

Stockholm – En 19-årig kille från Eskilstuna har fått sin dom för mord bekräftad av hovrätten. Han var inblandad i ett mord i en bil-tunnel, Björktunneln, nära Gullmarsplan i Stockholm. I oktober 2022 inträffade det mord i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. En 21-årig man blev skjuten med fyra skott i huvudet. Gärningsmannen, som då var 18, fick 10,5 år i fängelse för mord och för grovt vapenbrott. 

Straffet minskas
19-åringen som dömts hade först sagt att han försvarade sig själv. Åklagaren ville att han skulle få ett längre straff. Men eftersom han har hjälpt polisen i en annan mordutredning, beslutade hovrätten att minska hans straff. Åklagaren, Daniel Jonsson, tyckte att 19-åringen skulle få straffet minskat med en tredjedel eftersom han hjälpte till i den andra utredningen. Men hovrätten tyckte att han skulle få ännu mindre straff.


Foto: Mordvapnet 

Mordet var planerat
Domstolen säger att 19-åringen och han nu kan bli utsatt för brott för att han uppgifter uppgifter om annans brottlighet.

I domen framgår det även att rätten inte anser att 19-åringen var utsatt för något brottsligt angrepp som gav honom rätt att bruka våld. Domstolen tror att 19-åringen hade planerat att döda den 21-åriga mannen. Han hade en telefon utan SIM-kort, bar handskar när han sköt och ville byta plats i bilen när de åkte från Eskilstuna till Stockholm.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Polisen

Varukorg