Dom: 55-årig man döms för grov misshandel i Göteborg

Dom: 55-årig man döms för grov misshandel i Göteborg

2023-06-07

Hovrätten dömer 55-årig man för grov misshandel i Göteborg

Hovrätten har ändrat tingsrättens dom och dömt en man för en synnerligen grov misshandel. Händelsen i fråga ägde rum i Göteborg i somras med knivhugg mot en person och gärningsmannen har nu dömts till sex års fängelse.

Den 27 juni 2022 larmades polisen på om en man med knivskärningar på Första Långgatan i Göteborg. Den skadade personen fördes omedelbart till sjukhus på grund av omfattande skador av knivskärning. Kort därefter grep polisen en 55-årig man misstänkt för mordförsök.

Trots att mannen till en början frikändes i tingsrätten har hovrätten nu upphävt det tidigare beslutet och funnit mannen skyldig till en synnerligen grov misshandel. Som ett resultat har han dömts till sex års fängelse. Dessutom tillerkänns offret ett skadestånd på 133 750 kronor.

Tidig måndagmorgon 

Händelsen inträffade runt 03:40 måndagsmorgonen den 27 juni 2022, flera vittnen larmada till polisen som kunde gripen en misstänkt man på en cykel. Ett gripande gjordes vid 05-tiden i närheten av Masthugg kyrka på Repslagaregatan, i närheten av där brottet ägde rum.

Ögonvittnen som var närvarande under händelsen spelade en viktig roll för att ge information till polisen. Allmänheten upptäckte den skadade mannen och utförde HLR på platsen. Förundersökningen visade att han hade drabbats av betydande blodförlust, vilket krävde akut läkarvård.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg