Dödsskjutning i Stockholm - 19-åring mördad i Botkyrka

Dödsskjutning i Stockholm - 19-åring mördad i Botkyrka

2023-05-28

19-årig dödsskjuten i Botkyrka, Stockholm - 6 män åtalas

I april förra året ekade skotten i Norbsborg, Botkyrka kommun, där en 19-årig man miste livet i skottlossning. Enligt uppgifter lockades offret in i en fälla och sköts därefter. För närvarande står sex män åtalade för deras påstådda inblandning i mordet.

Tre av de åtalade personerna åtalas för att ha direkt skjutit 19-åringen. Som framgår av åtalet avlossades tio skott från två olika vapen, vilket resulterade i dödliga skador i offrets huvud och överkropp.

De återstående tre männen åtalas för medhjälp till mord, tillsammans med grova vapenbrott.

Innan skottlossningen inträffade ska offret, som var 19 år gammal och inte hade något tidigare brottsregister, vara och spelat i ett klubbhus. Det har rapporterats att polisen fått information som tyder på att offret fått ett telefonsamtal, vilket tros vara i syfte att locka ut offret från klubblokalen för att sedan skjuta ihjäl honom. 

En teori som utreds av polisen är att offret gick i en fälla, enligt uppgifter från källor. Före skottlossningen ska offret ha varit inne i ett rum och spelat kort innan han lockades ut.

Efter händelsen mordet den 5 april 2022 samlades ett betydande antal människor på platsen, vilket skapade en kaotisk atmosfär. Vissa individer ska ha försökt bryta polisens avspärrningar i sina försök att få tillgång till området.

Dom väntas 30 maj kl. 11.00.

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg