Dödsskjutning i Solna - en död och en skadad

Dödsskjutning i Solna - en död och en skadad

2023-05-30

En person har dött i en skottlossning utomhus i Hagalund i Solna. Ytterligare en person har förts till sjukhus i ambulans.
Enligt uppgifter som Aftonbladet inhämtat har ett vapen hittats gömt i en buske nära brottsplatsen.

Skjutningen inträffade vid 17-tiden i området Hagalund, beläget i Solna, strax utanför Stockholm. Polisen är aktivt engagerad i den pågående insatsen och söker flitigt efter de personer som är ansvariga för denna olyckliga händelse.

LÄS: Förundersökningsprotokoll på nätet

En gripen för mord

Den skadade mannen som vårdas på sjukhus är gripen misstänkt för mord. 20-åringen uppges även ha blivit misshandlad vid brottsplatsen.
Flera personer har synts fly från platsen till fots eller på elsparkcykel. Polisen har en pågående insats på platsen och söker efter gärningspersoner.

En död i skottlossning

Towe Hägg, polisombud, bekräftade att en person har dött av sina skador, medan en annan person har skadats. Det finns dock för närvarande ingen tillgänglig information om hur allvarliga skadorna är.

- Vi är fullt medvetna om att det pågår konflikter i regionen men nu samlar vi in information om den här händelsen så får vi titta på likheter och olikheter sen, säger Towe Hägg.

Uppgifter från ögonvittnen tyder på att det förekommit skottväxling med minst två personer på platsen. Ett ögonvittne uppgav att det verkade som om båda parter sköt mot varandra.

Ett betydande område kring Willysbutiken har spärrats av av polisen. Platsen har en ökad närvaro av utryckningsfordon, inklusive flera ambulanser och polisbilar.

Inledningsvis, som en del av sin utredning, stoppade polisen tillfälligt pendeltågstrafiken och korsningen för att noggrant söka igenom plattformarna och tågen. Rapporter har indikerat att vissa individer kan ha flytt från platsen till fots eller med elektriska skotrar omedelbart efter skottlossningen.

 

Varukorg