Den Kurdiske Räven misstänkt för skottlossning i Rågsved

Den Kurdiske Räven misstänkt för skottlossning i Rågsved

2023-04-22

Den 14 april hittades en 21-årig man skjuten ihjäl i Rågsved, en förort i södra Stockholm. Polisen har ännu inte gjort några gripanden i samband med skjutningen, men enligt flera källor till polisen misstänker de att kurdiske räven kan vara inblandad.

Skottlossningen i Rågsved är den senaste händelsen i en våldsvåg som svept över Stockholm de senaste månaderna. Staden har sett en betydande ökning av skottlossningar och andra våldsbrott, vilket polisen tillskriver pågående konflikter mellan rivaliserande kriminella nätverk.

Polisen har arbetat för att slå ner på dessa kriminella nätverk, med särskilt fokus på den kurdiske räven och hans medarbetare. Rawa Majid, ledaren för nätverket, är välkänd av polisen och har kopplats till många brott, inklusive narkotikahandel, utpressning och våldsbrott.

Möjliga kopplingar till Uppsala skjutning

Polisen utreder möjligheten att skottlossningen i Rågsved har koppling till en tidigare händelse i Uppsala, en annan svensk stad. I höstas skedde en skottlossning mot en lägenhetsdörr i Uppsala, som polisen tror var riktad mot anhöriga till kurdiske räven som bodde i samma trapphus.

Den 21-årige mannen som sköts i Rågsved hade kopplingar till ett Stockholmsbaserat kriminellt nätverk som var inblandat i skjutningen i Uppsala. Han var också under polisens granskning för sin påstådda inblandning i ett övergrepp på en person i ett annat nätverk tidigare i år.

Polisutredning

Polisen utreder skottlossningen i Rågsved och dess eventuella kopplingar till Kurdiske Räven och hans nätverk. De samlar in bevis, inklusive övervakningsfilmer och vittnesuppgifter, för att försöka fastställa vem som var ansvarig för skottlossningen och vad motivet var.

Ingrid Viklund, åklagaren i målet, har uppgett att de har en ganska klar bild av vad som har hänt, men det krävs ytterligare utredning för att fastställa vem som ligger bakom skottlossningen och motivet. Hon har avstått från att kommentera ytterligare om polisen har några misstänkta i ärendet.

– Jag vill inte kommentera om vi har någon misstänkt i ärendet, säger Ingrid Viklund.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto:Polisen

Varukorg