Brunnsparken knivhugg: Misstänkt åtalas för mordförsök

Brunnsparken knivhugg: Misstänkt åtalas för mordförsök

2023-06-14

Man åtalad för försök till mord på flicka i Brunnsparken knivhugg

Oprovocerad attack lämnar en tioårig flicka allvarligt skadad

Misstänkt ställs inför rätta för mordförsök

En 36-årig man, identifierad som Milad Salari, har åtalats för mordförsök efter en knivhuggning som utspelade sig i Brunnsparken, Göteborg. Händelsen inträffade torsdagen den 2 mars när en tioårig flicka i sällskap med sin mormor tog en lugn promenad i det livliga Brunnsparken.

Oprovocerat knivhugg

Plötsligt, mitt i den fridfulla atmosfären, dök en man upp ur folkmassan och inledde en ond attack. Utan förvarning stack han in en kniv i den unga flickans mage och orsakade en allvarlig skada. Vittnen på platsen var häpna över överfallets oprovocerade och snabba karaktär. Många ingrep omedelbart och försökte skydda det unga offret från ytterligare skada. Åklagaren Moa Widjer beskrev händelsen och sa: "Attacken kom till synes oprovocerat och mycket plötsligt. Det finns flera vittnen på platsen som ser mannen attackera den här tjejen och börja hugga henne med en kniv. Många ingriper snabbt. Men trots den andra hon är allvarligt skadad."

Gripandet och åtal mot Milad Salari

Gärningsmannen, som senare identifierades som 36-årige Milad Salari, greps snabbt på platsen. Dagen efter anhölls Salari misstänkt för mordförsök och grov misshandel. På förhör om händelsen uppgav Salaris advokat att hans klient varken erkände eller förnekade gärningen, med hänvisning till bristande minne. Det är viktigt att notera att det inte finns något känt samband mellan den misstänkte och offren för brottet.

Rättegång för mordförsök och misshandel

På måndagen väcktes formella åtal mot Milad Salari. Han står nu inför rätta för mordförsöket på den unga flickan och det allvarliga överfallet på hennes mormor. Allt eftersom utredningen fortskrider har det kommit fram att Salari har en historia av kriminell verksamhet. Han har varit inblandad i flera misshandelsbrott och narkotikabrott, med en anmärkningsvärd incident där han rånade en juvelerare och stal klockor värda två miljoner. Vidare misshandlade han under sin tid avtjänad på Norrtäljeanstalten, en kriminalvårdsanstalt, en intern som avtjänar livstidsstraff för mord.

Psykisk hälsa

I en personlig utredning av Salari har det avslöjats att majoriteten av hans kriminella beteende antingen är drogrelaterat eller kopplat till psykisk ohälsa. En undersökning enligt avsnitt 7 som genomfördes i samband med knivhuggningen tyder på att Salari kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för attacken och under den efterföljande utredningen.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet