Borås dubbelmord - 22-åriga Noah frikänns

Borås dubbelmord - 22-åriga Noah frikänns

2023-05-05

Dubbelmord i Borås - Noah frikänd för agerande i självförsvar

 


I september förra året skakades Borås av ett brutalt dubbelmord. Fyra yngre män bröt sig in i Noahs lägenhet på natten, klädda i svart och maskerade, i ett försök att råna honom. Två av dem försökte ta sig in genom lägenhetsdörren, medan de andra två klättrade upp på balkongen och slog sönder fönstret i balkongdörren.

Vid inbrottet uppstod ett bråk som slutade med att Noah dödade de två som försökte råna honom med en tveeggad jaktkniv. 22 åriga Noah åtalades för dråp. 
Han uppgav senare under rättegången att han kämpade för sitt liv och för att komma ur deras grepp.

Domen


I dag meddelade Borås tingsrätt sin dom som frikänner Noah från alla mordanklagelser. Rätten slog fast att Noah agerade i självförsvar och knappast kunde komma till besinning under den extrema situationen.

Medan domstolen skrev att Noah använde en oförsvarlig mängd våld, säger domen att han befann sig i en nödsituation och därför måste frias från anklagelserna om mord. Noah dömdes dock till sex månaders fängelse för narkotikabrott, vilket anses ha avtjänats efter tiden i häktet. 

Samtidigt dömde tingsrätten tre andra för inblandning i rånförsöket mot Noah. Två män fick 2,5 års fängelse respektive ungdomsvård för försök till rån och en kvinna fick ett kortare fängelsestraff för medhjälp till försök till rån. 

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg