Bandidosmedlem får livstids fängelse för mordet i Tessinparken

Bandidosmedlem får livstids fängelse för mordet i Tessinparken

2023-12-23

Livstids Fängelse för Bandidosmedlemmen i Tessinparksmordet

Stockholm, 22 december 2023 - I ett dramatiskt fall som skakat huvudstaden, har Bandidosmedlemmen William Karlsson, 39, dömts till livstids fängelse för mordet på en 33-årig trebarnspappa i Tessinparken, Stockholm.

Mordet ägde rum den 9 oktober 2020, när offret lockades till Tessinparken av en bekant, en 35-årig man, som var delaktig i att arrangera mötet där Karlsson väntade. Offret mötte en brutal död, knivhuggen av Karlsson i ett uppenbart hämnddåd.

William "Viking" Karlsson är en fullvärdig medlem i Bandidos MC, en indikation på hans djupa inblandning i gängkriminalitet. Han har tidigare erhållit märket "Expect No Mercy" för att ha utfört grova våldshandlingar för gängets räkning.

35-åringen, som spelade en avgörande roll i att föra offret till platsen för mordet, har dömts för medhjälp till grov misshandel till ett år och sex månaders fängelse. Han försökte också vilseleda polisen genom att ge falska uppgifter om händelseförloppet.

Bevisen i rättegången inkluderade chattmeddelanden från Karlsson, där han beskriver mordet i kyliga termer. För tingsrätten stod det klart att Karlsson, identifierad i chattarna som YW60TC, refererade till mordvapnet - en kniv med modellnamnet "Peace".

Offret, som tidigare levt ett liv i kriminella kretsar och varit medlem i en undergrupp till Bandidos, hade dragit sig tillbaka från dessa kretsar några år före sin död. Hans tidigare inblandning i gängaktiviteter och kriminalitet har belyst de komplexa och farliga dynamikerna inom kriminella nätverk.

William Karlsson, med ett brottsregister som inkluderar försök till mord, narkotikabrott och rattfylleri, har varit en framträdande figur inom Bandidos. Nu döms hans till livstids fängelse för mord. 

 

Läs: Förundersökningsprotokollet om mordet här

 

Foto: Polisen

Varukorg