Bakom siffrorna: Tanya Taivassalo skjöts till döds framför barnen

Bakom siffrorna: Tanya Taivassalo skjöts till döds framför barnen

2024-03-25

Tanya Taivassalo, en 43-årig kvinna, förlorade livet efter att ha skjutits av sin man i deras hem, en händelse som bevittnades av parets två barn. Hennes dotter, Wilma och son, Albin var tvungna att fly från platsen för att söka skydd. Det har nu gått nästan tre år sedan händelsen, och Tanyas bror, Mika Laukka, delar med sig av hur familjen fortfarande dagligen påminns om förlusten.

Detaljer om händelsen som skakade familjen

En sommarkväll i juli förra året, blev en familjetragedi ett faktum när Tanya Taivassalo sköts med två skott. Hennes barn bevittnade händelsen, sedan sökte skydd de hos grannar. Förundersökningen avslöjar de traumatiska detaljerna kring händelsen och barnens flykt för att undkomma ytterligare fara.

Tanya hade etablerat ett nytt liv med Magnus Persson efter att ha flyttat från sitt tidigare hem. Hennes beslut att flytta till ett avlägset beläget hus i skogen beskrivs av brodern som oväntat och oroväckande. Förhållandet mellan Tanya och Magnus präglades av turbulens, vilket ytterligare komplicerades av Magnus kontrollerande natur.

Rättegången och familjens efterföljande liv

Magnus Persson dömdes slutligen till livstids fängelse för mordet på Tanya, en dom som speglar den allvarliga naturen av brottet, särskilt med tanke på barnens närvaro under händelsen. Mika Laukka, Tanyas bror, berättar om svårigheterna familjen mött sedan dess, särskilt för barnen som förlorat sin mor på ett så brutalt sätt.

Familjens hyllning till Tanya

Trots den djupa sorgen och de obesvarade frågorna som kvarstår, väljer familjen att minnas Tanya som den kärleksfulla och energiska person hon var. Hennes passion för hästar och hennes förmåga att sprida glädje omkring sig är minnen som hålls levande. Familjen strävar efter att hålla hennes minne vid liv, samtidigt som de försöker navigera genom den smärta och sorg som händelsen medfört.

Familjens meddelande och framtidshopp

Trots tragedin håller familjen ihop och stöttar varandra, medan de fortsätter att hantera konsekvenserna av Tanyas bortgång. Mika uttrycker en önskan om försoning och förståelse, även mot gärningsmannens familj, och betonar vikten av att inte bära hat. Familjen fokuserar nu på att bygga en framtid för Tanyas barn, med hopp om helande och återhämtning.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet här

 

Foto: Polisen / Privat

Varukorg