Bakom Siffrorna: Caroline ville avsluta relationen, mördades

Bakom Siffrorna: Caroline ville avsluta relationen, mördades

2024-02-10

Malmö, Sverige - Caroline, en 33-årig kvinna, mördades brutalt med 24 knivhugg av sin make, Shawn Fruchter, i ett parkeringshus i Malmö. Händelsen, som resulterade i en livstidsdom för Fruchter, har väckt stor uppmärksamhet och sorg.

Caroline hade uttryckt en önskan om att avsluta sitt äktenskap, ett beslut som ledde till hennes död. Paret hade mötts i parkeringshuset den 13 april för att diskutera separationen, men mötet slutade i tragedi när Fruchter attackerade Caroline med en kökskniv.

Efter mordet försökte Fruchter, 37, få tillgång till Carolines mobiltelefon när han hade mördat henne. Han kontaktade en vän som i sin tur larmade Polisen. Vid polisens ankomst var Fruchter fortfarande på platsen.

I rätten dömdes Fruchter, som är kanadensisk medborgare, till livstids fängelse och beslutades även om utvisning efter avtjänat straff. Beslutet har bekräftats av både tingsrätten och hovrätten, trots Fruchters överklagande.

Caroline hade drömmar om att bli polis och beskrivs av nära och kära som en bestämd och stark person som kämpade för det hon trodde på. Hennes familj och vänner har uttryckt en djup sorg och saknad efter henne. Rättegången och domen har gett familjen ett visst mått av avslut, även om den djupa sorgen kvarstår.

Rättspsykiatriska undersökningar har visat att Fruchter inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet. Hans handlingar har lämnat ett djupt avtryck i gemenskapen och särskilt hos de som stod Caroline nära.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet här


Foto: Polisens förundersökning

Varukorg