Återigen åtalad: Värmlandsman misstänkt för ny våldtäkt i Oslo

Återigen åtalad: Värmlandsman misstänkt för ny våldtäkt i Oslo

2024-04-14

Markus Halvorson, tidigare dömd för flera fall av våldtäkt, står inför nya anklagelser om ett övergrepp i Oslo.

Markus Halvorson, 67, en man tidigare dömd för 13 våldtäkter i Värmland, åtalas nu återigen för en misstänkt våldtäkt. Denna gång gäller det ett övergrepp som ska ha ägt rum i Oslo under februari 2019. Halvorsson, som greps i augusti 2021, har gjort sig känd som en av Sveriges mest notoriska serievåldtäktsmän.

Enligt det senaste åtalet ska Halvorson ha försökt tvinga sig på en kvinna i 20-årsåldern i en lägenhet i Oslo. Kvinnan rapporteras ha gjort motstånd och uttryckligen sagt att hon inte ville genomgå handlingen. Trots detta fortsatte Halvorson, enligt anklagelserna, sitt övergrepp. Halvorsons advokat, Bjørn Rudjord, försvarar sin klient och påstår att ingen våldtäkt ägt rum, trots anklagelserna.

"Markus har träffat henne i Oslo, men han nekar till att ha utfört någon våldtäkt," förklarar Rudjord i en kommentar till SVT.

Rättegången är planerad att äga rum i Oslo tingsrätt och kommer att pågå från måndag till onsdag nästa vecka. Återigen står Halvorson inför rätta, och den offentliga blicken är riktad mot huruvida ytterligare bevis för brott kommer att presenteras.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Läs: Domen på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg