Återfallsförbrytare: TikTok-profilen döms igen

Återfallsförbrytare: TikTok-profilen döms igen

2023-06-04

En känd TikTok-profil har återigen dömts för brott av sexuell karaktär. I augusti 2020 fick han fängelsestraff för att ha våldtagit en 12-årig flicka och dömdes också tidigare samma år för sexuella övergrepp, utnyttjande av barn för sexuell posering och olaga hot. Oroväckande nog var offren för dessa brott mellan nio och 13 år.

LÄS: Förundersökningsprotokoll på nätet

Nu riskerar Tiktok-Profilen ytterligare ett straff för ofredande och tre fall av grovt olagligt integritetsintrång. Brotten som han åtalats för nu tros ha begåtts under sin tid som villkorlig frigiven från fängelsestraffet gällande våldtäkt. 

Den senaste domen kretsar kring Tiktok-profilens publicering och spridning av andras sexuella bilder och videor på populära sociala medieplattformar som Snapchat, Instagram och TikTok. Dessutom delade han ett telefonnummer med avsikt att framkalla trakasserier. Under en av hans livesändningar på TikTok visade han till och med upp ett videoklipp av två individer som ägnar sig åt sexuella aktiviteter. Dessutom lade han upp en video där en person blev överfallen.

Offren, alla under 18 år, var måltavlor med syftet att hämnas och skämma ut dem för deras livsstilsval, enligt tingsrätten. Följaktligen har profilen dömts till ett år och två månaders fängelse.

Tidigare dömd

Det är inte profilens första möte med lagen. I april 2020 dömdes han för flera sexuella övergrepp, utnyttjande av barn för sexuell posering och olagliga hot. Offren i det här fallet var från nio till 13 år gamla. Han fick ett skyddstillsyn, men han begick ytterligare ett brott bara en vecka efter sin första dom.

I augusti 2020 fälldes han för ännu en fällande dom, denna gång för våldtäkt mot barn, olaga hot och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Han dömdes till två år och fyra månaders fängelse och dömdes att betala skadestånd på 140 000 kronor till tre flickor.

I april 2020 ägde han sig till muntligt umgänge med en 12-årig flicka, en gärning som anses likvärdig med samlag och begås med uppsåt, enligt Södertörns tingsrätt. Dessutom tvingade han en 10 eller 11-årig flicka att visa sig själv naken i bild i Skutskär 2019. Den tredje åtalet handlade om att hota en flicka via telefon, där han hotade med knivhugg. Denna händelse inträffade även i Skutskär 2019.

 

LÄS: Förundersökningsprotokoll på nätet

Varukorg