Åtal väcks mot 20-åring för mord i Rågsved

Åtal väcks mot 20-åring för mord i Rågsved

2024-01-18

En man står åtalad för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i efter en skjutning i Rågsved, södra Stockholm, som ägde rum förra året. Händelsen resulterade i en 21-årig man dog och två andra män skottskadades. Enligt åklagaren var de inblandade tidigare vänner eller bekanta. Motiv och eventuell gänganknytning har ännu inte fastställts.

Skjutningen i Rågsved
Skottlossningen inträffade nära midnatt den 17 maj. En grupp vänner befann sig vid en förskola när en gärningsman öppnade eld. En person avled i en grillrestaurang efter att han träffades med totalt sex skott.


Foto: Kulhålet i skyltfönstret sett från restaurangens insida.

Senior åklagare Marika Hoppe uttalar sig: "Det verkar inte vara en slumpmässig händelse. Gärningsmannen kände igen sina offer och avrättade en av dem."

En av de skadade blev ryggskadad och är nu förlamad från midjan. En annan person träffades i foten.

Efterföljande gripanden
I kölvattnet av händelsen greps fem män. Fyra av dem släpptes senare och misstankarna avskrevs. En kvinna misstänktes också för inblandning, men även hon avskrevs från misstankarna senare.

Åtalet: Ett mord och nio mordförsök
Den femte gripen, en 20-årig man, står nu åtalad för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Nio andra personer på restaurangen vid tillfället är målsägande i mordförsöksåtalet. Offer och misstänkt, båda från Rågsved, kände varandra tidigare. Motivet bakom mordet och eventuella gängkopplingar är fortfarande under utredning.

Försvararen för den åtalade har inte offentliggjort klientens inställning till anklagelserna. Den åtalade 20-åringen har tidigare nekat till brott. Åklagare Marika Hoppe kommenterar den misstänktes inställning utan att gå in på detaljer.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Polisen

Varukorg