Åtal mot man för kränkande fotografering av flickor på elitskola

Åtal mot man för kränkande fotografering av flickor på elitskola

2024-03-04

Man åtalas för brott mot barn på elitskola i Stockholm

En man i 40-årsåldern står åtalad för att ha begått ett hundratal brott, däribland kränkande fotografering, sexuellt ofredande, och grovt barnpornografibrott mot flickor på en välrenommerad skola i Stockholm. Överträdelserna, som uppgår till totalt 112 fall, tros ha ägt rum mellan 2019 och 2022 på olika platser i staden, inklusive omklädningsrum, klassrum samt skol- och friluftsgårdar.

Idrottslärare misstänks för omfattande övergrepp
Den misstänkte, som tidigare arbetade som idrottslärare och fritidsledare vid skolan, anklagas för att under en fyraårsperiod ha riktat sitt oönskade fokus mot låg- och mellanstadieelever. Mannen misstänks ha smygfotat låg- och mellanstadieflickor på en elitskola under flera års tid.  Det framgår att brotten framförallt har utförts inom skolans väggar, där han utnyttjat sin position.

Polisanmälan efter upptäckt
Situationen uppdagades efter att skolans rektor blev varse mannen smygfotografera elever vid en badutflykt. Efter att ha konfronterats av rektorn, avstängdes mannen omedelbart från sin tjänst och valde därefter att själv avsluta sin anställning. En polisanmälan upprättades, vilket ledde till den nuvarande åtalspunkten.

Flera år av övergrepp mot skolflickor
Det har framkommit att mannens agerande inte varit en isolerad händelse utan snarare en del av ett mönster som sträckt sig över flera år, riktat mot flickor i årskurs två till sex.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Krimfup

Varukorg