Åtal: Kvinna erkänner knivattack på 10-årig flicka i Ängelholm

Åtal: Kvinna erkänner knivattack på 10-årig flicka i Ängelholm

2023-10-10

Kvinna åtalas för mordförsök på tioårig flicka i Ängelholm

En 34-årig kvinna åtalas nu för mordförsök och flera andra attacker mot unga flickor i Ängelholm. Kvinnan erkänner brott i flera av fallen, medan hon hävdar bristande minnesbilder i ett av dem. Åklagaren betonar ett tydligt mönster i attackerna som ägde rum utomhus och var helt oprovocerade.

Åtal inlämnat: Okänd kvinna erkänner attack mot 10-årig flicka med kniv

Under sommaren skedde flera allvarliga incidenter där unga flickor attackerades i Ängelholm. Den mest uppmärksammade händelsen inträffade den 10 juni när en tioårig flicka blev knivhuggen av den åtalade kvinnan. Flickan blev träffad av två knivhugg i ryggen och ett i underarmen. Polisen framhåller att kvinnan och flickan inte hade någon tidigare koppling till varandra.


Foto: Misstänkt går in på ICA från Vattengatan

Polisen följde mönster

Mordförsöket på den tioåriga flickan var inte en isolerad händelse. Kvinnan är också åtalad för misshandel av en 9-årig flicka och grov misshandel av tre flickor i åldrarna 12, 15 och 17 år. Attackerna ägde rum utomhus och utfördes utan någon uppenbar anledning eller kontakt med offren. Åklagare Linda Seger har poängterat att bevisläget är starkt, och det finns inga misstankar om ytterligare liknande brott kopplade till kvinnan.

Den tioåriga flickans liv räddades av en okänd man som hittade henne och larmade polisen. Polisen berömde mannen för att ha räddat flickans liv.

 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordförsöket i Ängelholm 

 

Foto: Polisen

 

Varukorg