Åtal för knivmord i Biskopsgården under fest

Åtal för knivmord i Biskopsgården under fest

2024-01-14

En omfattande utredning i Göteborg har lett till åtalet av en 37-årig kvinna, identifierad som flerbarnsmamma, för mord under en fest i Biskopsgården. Händelsen inträffade under en sommarkväll i början av augusti, där en kvinna i 35-årsåldern blev knivhuggen i bröstet och senare avled av sina skador på sjukhus.

Polisen larmades till en adress i Biskopsgården efter rapporter om ett högljutt bråk. Vid ankomsten fann de den skadade kvinnan i en trappuppgång. Kammaråklagare Maria Thorell bekräftar att offret avled på sjukhuset till följd av skadorna. Omedelbart efter händelsen greps fyra personer, och ytterligare två misstänkta identifierades senare genom övervakningskameror.

Bevisen mot 37-årigen
Ett kritiskt bevis i fallet är en skjorta med blodspår som hittades i en papperskorg. DNA-analyser kopplar blodfläckarna på skjortan till offret. I ljuset av dessa bevis ställs nu den 37-åriga kvinnan inför rätta, tillsammans med en man i samma ålder, anklagad för medhjälp till mord.
Enligt åklagaren saknas ett klart motiv för attacken, men utredningen antyder tidigare konflikter mellan de två kvinnorna. Ytterligare vittnesmål från närvarande under festen har bidragit till utredningens framsteg. Dock har utredningen mot fyra andra personer, som befann sig i köket vid tidpunkten för händelsen, lagts ner.


Foto: Bild blodspår efter knivmordet

Nekar till brott
Den åtalade kvinnan, som tidigare endast har dömts för mindre stöldbrott, nekar till anklagelserna om mord. Hon hävdar att hon agerade i självförsvar efter att offret konfronterat henne med en sax och en kniv. Mannen, som också står åtalad, har vid olika tillfällen förnekat att ha bevittnat själva knivhugget.

"Helt oskyldig"
Advokaterna för de anklagade framhåller deras bestämda förnekande av alla anklagelser. Mannens advokat, Hanna Larsson, understryker att det är en mycket komplex situation, medan kvinnans advokat, Joakim Sjöberg, betonar hennes påstående om att hon är helt oskyldig och att hon anser sig ha blivit utsatt för en komplott.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om knivmordet i Biskopsgården här

 

Foto: Polisen

Varukorg