Andrew Tate: Frisläppt från häktet i Rumänien

Andrew Tate: Frisläppt från häktet i Rumänien

2023-03-31

Andrew Tate, den kontroversiella influencern, och hans bror Tristan har släppts från fängelset i Rumänien och satts i husarrest istället, enligt hans kommunikationschef. Den 36-årige före detta professionella kickboxaren och hans bror utreds för anklagelser om sexuella övergrepp och utnyttjande, samt misstanke om organiserad brottslighet och människohandel. Bröderna Tate hade suttit häktade sedan den 29 december förra året men har inte formellt åtalats i fallet.

Stort inflytande på unga män
Andrew Tate, som har en stor följare på sociala medier, har tidigare mött kontroverser över sina kommentarer om olika ämnen. Han har kritiserats för sina åsikter om bland annat kvinnor, ras och politik. Anklagelserna mot honom och hans bror har bara ökat kontroversen kring honom. Andrew Tate har en stor skara av unga följare på sociala medier och har tidigare kritiserats för att manipulera unga män. 

Beslutet att släppa bröderna från fängelse och placera dem i husarrest i stället har väckt frågor om det rumänska rättssystemet. Vissa har kritiserat flytten och menar att den skapar ett dåligt prejudikat och skickar fel budskap till offer för sexuella övergrepp och utnyttjande.

Fallet mot Andrew och Tristan Tate pågår fortfarande, och det återstår att se om de kommer att åtalas i framtiden.

Foto:Twitter

Varukorg