Anders Öfvergård åtalad för köttstöld

Anders Öfvergård åtalad för köttstöld

2023-07-11

Arga snickaren Anders Öfvergård åtalas för stöld
Anders Öfvergård känd som arga-snickaren från tv hamnar i juridiska problem då han åtalas för ringa stöld. Händelsen kretsar kring ett köttstöldfall som Ica-butiken anmält.


Tidigare incidenter
Enligt polisanmälan hade Ica-butiken varit väl medveten om Anders Öfvergårds historia av att orsaka problem inom sina lokaler. Butikens anställda hade tidigare larmat butikskontrollanten om en kund som regelbundet ägnat sig åt stöld. Dessa tidigare incidenter bidrog till den ökade vaksamheten kring Öfvergård i butiken.

 

Varor värda 400 kr
I förundersökningsprotokollet framgår att Öfvergård misstänks ha stulit varor till ett ungefärligt värde av 400 kronor. Närmare bestämt ska han endast skanna två av de fem paketen med köttbitar under sin självutcheckningsprocess. Som ett resultat genomförde han köpet utan att betala för tre ryggbiff och entrecote.

 

Öfvergårds svar: misstag och skanningsfel
När Anders Öfvergård konfronteras med anklagelserna varken bekräftar eller förnekar brottet. Han insisterar dock på att händelsen var ett misstag snarare än en avsiktlig stöldhandling. Öfvergård menar att ett felaktigt skanningshandtag eller ett eventuellt mänskligt fel kan ha bidragit till avvikelsen i de artiklar som skannas och betalas under självutcheckningsprocessen.

 

"Stjäl regelbundet"
Ica-handlaren, lättad över att prövningen "äntligen är över", firade fallets lösning genom att skåla med champagne. Det var i slutet av juni som tv-profilen greps för stöldgodset som upptäckts i hans ägo vid självskanningen på en Ica-butik. En anställd observerade noga Öfvergårds misstänkta beteende och vid hans avgång grep han honom omedelbart. Till nyheter24 uppger han att Öfvergård stal regelbundet och nu ska han fira det med champange att det äntligen är över när Anders ska åtalas. 

 

Läs: Förundersökningsprotokollet på om Arga Snickaren här

 

Varukorg