Allan Karlström får livstids fängelse för mordet på Liselotte

Allan Karlström får livstids fängelse för mordet på Liselotte

2023-05-05

Allan Karlström, en 46-årig man, har dömts till livstids fängelse för mordet på 25-åriga Liselotte i Timrå. Domen avkunnades i fredags och Karlström befanns skyldig till mord och grovt gravfridsbrott.

Detaljer om mordet och bevis som presenterades i domstolen

Liselotte försvann i oktober förra året och hittades död i ett skogsområde utanför Kramfors tio dagar senare. Sundsvalls tingsrätt konstaterade att Karlström förde Liselotte till sin avlägset belägna stuga, där han misshandlade och dränkte henne innan han dumpade hennes kropp nerför en klippa i närheten. 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Under rättegången övervägde rätten ett antal fynd på brottsplatsen och vid obduktionen som tillsammans visade att Karlström uppsåtligen tagit livet av Liselotte. Rätten fann även Karlström skyldig till gravfridsbrott, vilket bedömdes som grovt.

Möjlig användning av en våldtäktsdrog vid mordet

I Liselottes kropp hittades spår av narkotikaklassad medicin och det finns indikationer på att hon kan ha blivit drogad med bensodiazepiner, ibland kallade "våldtäktsdroger". Familjens målsägandebiträde Fredrik Lindberg menar att Karlström hade sexuella motiv när han tog med Liselotte till sin stuga. Familjen hade ingen kännedom om att Liselotte hade använt den typen av mediciner tidigare.

Liselotte hade arbetat på ett dagligt företag och hade en funktionsnedsättning. Hon beskrevs som en godtrogen och vänlig person. Karlström, tvåbarnspappa, arbetade på samma plats som Liselotte. Nu döms 46 åriga Allan Karlström till livstids fängelse för mordet på Liselotte. 

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg