Mordet på Liselotte 25, misstänkt gärningsman åtalas.

Mordet på Liselotte 25, misstänkt gärningsman åtalas.

2023-03-21

Den 10 oktober förra året anmäldes Liselotte, 25, från Timrå, försvunnen av sin familj. Hennes kropp upptäcktes i ett skogsområde utanför Kramfors drygt en vecka senare.
Sedan dess har en 45-årig man som sedan tidigare var bekant med kvinnan suttit häktad misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott. Mannen, som hade en relation till Liselotte, åtalas för mord och grovt gravfridsbrott.

På tisdagen väcktes åtal mot mannen.

Liselotte pratade senast med sin familj den 8 oktober förra året och den 10 oktober anmäldes hon försvunnen. Åtta dagar efter att hon rapporterade att hon hittat hans kropp i ett Kramfors sökområde. Den 45-årige mannen ska ha misshandlat Liselotte, 25, med våld mot huvudet och kroppen eftersom hon ska ha drunknat, hävdar åtalet.

En "tydlig bild av händelsernas utveckling"

Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet. Utredningen talar för att den avlidna 25-åringen och den misstänkta 46-åringen haft en relation till varandra som i vissa delar varit konfliktfylld", säger senior åklagare Christina Edlund Nilsson, i ett pressmeddelande.

Har erkänt gravfridsbrott av normalgraden
46-åringen åtalas för att ha dragit Liselotte, bundit fast henne vid ett träd och dränkt henne, enligt åtalet. Dessutom ska han ha slagit henne.

Mannens handlingar bedöms som "särskilt oansvarigt" av åklagaren. 46-åringen är misstänkt för att ha kört Liselottes kropp cirka tre kilometer från brottsplatsen innan han slängde henne av en klippa.

Personen har tidigare erkänt ett mindre gravfridsbrott av normalgraden . Han har dock tillbakavisat mordanklagelsen.

– Vi har levt i ovisshet i ett halvår angående hur Liselotte bragts om livet. Vi har hittills inte fått någon information från polis och åklagare. Sorgen och ovissheten har varit outhärdlig. Anspänningen inför åtalet är följaktligen påtaglig, säger de anhöriga via sitt målsägandebiträde Fredrik Lindberg, skriver Aftonbladet.

Huvudförhandlingen beräknas inledas den 3 april och pågå i fyra dagar vid tingsrätt.

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto:Privat/Polisen